Langezijdeloper Gerard ontvangt Heldenspeld van burgemeester Halsema

Gerard Wezenberg, beter bekend als de ‘Langezijdeloper’, heeft een Heldenspeld ontvangen van burgemeester Femke Halsema. De fanatieke Ajax-supporter, die al meer dan 25 jaar bijna elke thuiswedstrijd de lange zijde van de Johan Cruijff Arena op en neer rent, werd op zijn 65e verjaardag verrast met deze bijzondere onderscheiding.

Een verrassing voor Gerard

Gerard, die woont en werkt op een zorgboerderij in Zunderdorp, had geen idee wat hem te wachten stond toen hij door zijn broer naar de ambtswoning van burgemeester Halsema werd gebracht. Naast de Heldenspeld waren er ook taart en een kunstwerk van Barry Pirovano om zijn verjaardag te vieren.

Extra motivatie voor Ajax-spelers

Vanaf de zestigste minuut rent Gerard steevast de lange zijde van de Arena op en neer, wat volgens hem soms zorgt voor een extra doelpunt. Afgelopen oktober ontstond er ophef toen een steward die Gerard nog niet kende, zijn vlag afpakte. Dit incident zorgde ervoor dat Ids van der Spoel Gerard nomineerde voor een Heldenspeld.

Een held van de stad

Burgemeester Halsema prees Gerard voor zijn vermogen om wekelijks tienduizenden mensen op te vrolijken en noemde hem een held van de stad. Ze benadrukte dat alleen de allerbelangrijkste Amsterdammers worden uitgenodigd in de ambtswoning en dat Gerard daar zeker bij hoort. Gerard zelf reageerde bescheiden en instemmend op de lovende woorden van Halsema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *