PSV verslaat Ajax met 3-0 ondanks bierbekerincident

Ajax heeft vanmiddag een pijnlijke nederlaag geleden tegen PSV in Eindhoven. De eindstand was 3-0. Opvallend was dat de wedstrijd een kwartier stilgelegd werd nadat een PSV-fan een plastic beker met bier op het veld gooide. De beker raakte Ajacied Steven Berghuis net niet, waardoor de wedstrijd na een waarschuwing weer hervat kon worden.

PSV domineert de wedstrijd

PSV had vanaf het begin de controle over de wedstrijd. Luuk de Jong opende de score met een kopbal in de eerste helft. Na rust kreeg PSV een strafschop, die door Xavi Simons benut werd. Kort daarna werd de beker gegooid en de wedstrijd tijdelijk stilgelegd. Na de hervatting maakte De Jong zijn tweede doelpunt op aangeven van Simons, waarmee de eindstand op 3-0 kwam. Ajax speelde een teleurstellende wedstrijd en wist nauwelijks kansen te creëren.

Derde nederlaag tegen PSV dit seizoen

Dit is de derde keer dit seizoen dat Ajax verliest van PSV, na twee eerdere nederlagen in de competitie en de strijd om de Johan Cruijffschaal. Beide teams treffen elkaar volgende week opnieuw in de finale van de KNVB Beker. Door deze nederlaag staat Ajax nu derde in de competitie, wat geen voorrondes voor de Champions League betekent. Met nog enkele lastige wedstrijden op het programma, wordt het heroveren van de tweede plaats een uitdaging.

Aangescherpte regels na aanstekerincident

Na het recente aanstekerincident tijdens Feyenoord-Ajax, waarbij Davy Klaassen werd geraakt, heeft de KNVB de regels omtrent het gooien van voorwerpen uit het publiek aangescherpt. Als een speler of arbiter geraakt wordt, zal de wedstrijd direct gestaakt worden. Dit gebeurde gisteren bij Groningen-NEC, waar een grensrechter werd geraakt door een glas bier en de wedstrijd definitief gestaakt werd. Omdat Berghuis vandaag net niet geraakt werd, kon de wedstrijd na een afkoelperiode worden hervat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *