Politievlogger toont begeleiding Ajax-spelersbus naar bekerwedstrijd

De halve finale van de KNVB Beker op 6 april, waarin Ajax met 1-2 won, staat nog vers in het geheugen van de Ajax-fans. Ook politievlogger Jan-Willem herinnert zich deze dag goed, aangezien hij de taak had om de spelersbus van Ajax te begeleiden naar Rotterdam. In een recente YouTube-video laat hij zien hoe dit verliep en hoe tientallen fans de spelersbus ‘uitzwaaiden’ bij vertrek vanaf het Hilton Hotel.

Entrada bij Hilton Hotel

Jan-Willem heeft een YouTubekanaal waarop hij video’s deelt over zijn werk als politieagent. In een video die zondag verscheen, is te zien hoe hij en zijn collega Michiel een melding krijgen over de ‘entrada’ die op dat moment plaatsvindt voor het Hilton Hotel in Zuid. Zo’n 600 à 700 fans hebben zich daar verzameld rond de spelersbus om met veel kabaal, vuurwerk en rookfakkels het elftal uit te zwaaien. “Zoals je al hoort, er zijn wat knallen”, vertelt Michiel.

Begeleiding op snelweg

Na vijftien minuten vertrekt de spelersbus richting De Kuip, met enkele supporters op de motor erachteraan. De agenten begeleiden de bus enige tijd op de snelweg, waarna de politie Rotterdam het overneemt.

Waarom niet ingrijpen?

Hoewel de fans op straat lopen en er veel vuurwerk wordt afgestoken, legt Jan-Willem uit waarom er niet wordt ingegrepen, ondanks meerdere meldingen van overlast. De agenten hebben de afweging gemaakt om een confrontatie te vermijden, omdat de feestelijke sfeer dan kan omslaan. “Dan kan er geweld worden gebruikt tegen de politie, dat wil je natuurlijk voorkomen”, aldus politieagent Michiel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder