Teleurstellende nederlaag voor Ajax-fans in Amsterdamse kroeg

ajax

Een pijnlijke middag voor Ajax-supporters in café Hermes aan de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp. Ze zagen hun favoriete team met 3-0 verliezen van PSV, waardoor de tweede plek en kwalificatie voor de voorrondes van de Champions League in gevaar komen.

Gematigd positieve verwachtingen

Aan het begin van de wedstrijd waren de supporters nog enigszins hoopvol. “Ik weet niet wat ik moet verwachten, maar ik hoop natuurlijk op winst”, zei een supporter. “Ik heb er vertrouwen in. Ik denk een 1-3”, voegde een ander toe.

Teleurstelling na eerste doelpunt

De teleurstelling was echter al snel voelbaar toen Luuk de Jong in de 13e minuut de 1-0 binnenkopte voor PSV. Ondanks de achterstand bij rust, bleven sommige supporters optimistisch. “Ik denk een gelijkspel”, zei een fan, terwijl een ander voorspelde: “In de tweede helft komt het sowieso goed. We knallen er overheen”.

Geen ommekeer in tweede helft

Maar het liep anders. Tien minuten na rust kreeg PSV een strafschop, die ze benutten. De wedstrijd werd vervolgens een kwartier stilgelegd omdat een PSV-fan een plastic beker met bier naar Steven Berghuis gooide. Gelukkig miste de beker zijn doel en werd de wedstrijd hervat. In de 78e minuut scoorde PSV echter opnieuw, waardoor de eindstand op 3-0 kwam. “Het is teleurstellend, maar wel terecht”, aldus een supporter.

Trouwe fans blijven Ajax steunen

Ondanks de nederlaag blijven de trouwe fans achter hun club staan. “Iedereen weet dat ik een waanzinnige Ajacied ben. Echt, ik hou van Ajax. Ik hou echt van Ajax. Maar dit is natuurlijk niet goed wat er op dit moment gebeurt. En dat vind ik triest”, vertelde een man die Ajax al jarenlang door dik en dun steunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *