De ironie van de Ajaxlaan in Eindhoven

ajax

De Ajaxlaan in Eindhoven is een straat die bij veel voetbalfans de wenkbrauwen doet fronsen. In een stad waar PSV de lokale voetbaltrots is, is het opmerkelijk dat er een straat vernoemd is naar de grootste rivaal, Ajax. Hoewel de straat eigenlijk vernoemd is naar de Griekse held en niet naar de Amsterdamse voetbalclub, zorgt de naam toch voor gemengde gevoelens bij de bewoners.

Geen straatnaambordjes meer

Opvallend is dat er geen leesbare straatnaambordjes meer te vinden zijn in de Ajaxlaan. Volgens een van de bewoners worden de bordjes zo vaak gesloopt dat de gemeente gestopt is met het vervangen ervan. De meeste bewoners zijn dan ook niet blij met de naam van hun straat. Een PSV-fan vertelt: “Ja, het is erg pijnlijk. Ik kan het niet veranderen, maar ik probeer het bordje zoveel mogelijk af te plakken. Dan is het nog een beetje dragelijk.”

Een trotse Ajacied in de straat

Toch is er een bewoner die erg blij is met de naam van de straat. “Ik heb al 25 jaar een seizoenskaart voor Ajax”, vertelt hij lachend. Problemen met andere bewoners heeft hij niet, alhoewel zijn buurman een PSV-fan is. “Nou, op zich gaat het wel goed hoor, we kunnen het goed met elkaar vinden”, vertelt de buurman van de Ajacied.

Samen voor de camera

Voor de camera van AT5 gaan de Ajacied en zijn PSV-buurman gemoedelijk naast elkaar staan. “Hand in hand? Oh nee, dat is weer een andere club.” Ajax speelt morgen om 18.00 uur de bekerfinale tegen PSV op het veld van ‘die andere club’, in De Kuip in Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *