PSV verslaat Ajax in zinderende bekerfinale met strafschoppen

Een week na het verlies in Eindhoven krijgt Ajax een kans op revanche tegen PSV in de finale van de KNVB-beker. In dit liveblog volgen we alle ontwikkelingen rondom de wedstrijd in de Rotterdamse Kuip.

PSV wint na strafschoppenserie

Na een spannende wedstrijd en verlenging, die eindigde in een 1-1 gelijkspel, wist PSV uiteindelijk de overwinning te behalen in de strafschoppenserie. Beide teams scoorden twee keer, maar het was PSV dat aan het langste eind trok.

Verlenging en strafschoppen

Na 120 minuten spelen was de eindstand 1-1, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Het was voor het eerst sinds 2009 dat er strafschoppen werden genomen in de finale van de KNVB beker. Destijds was Heerenveen te sterk voor FC Twente. In de verlenging raakten steeds meer spelers uitgeput, wat zorgde voor een zenuwslopende strafschoppenserie.

Opstootjes en kaarten

De finale werd gekenmerkt door veel opstootjes en maar liefst tien gele kaarten. Wijndal ontving de tiende kaart van de wedstrijd, wat de spanningen tussen beide teams verder opvoerde.

Gelijkspel na 90 minuten

Na 90 minuten spelen stond er een gelijkspel op het scorebord. PSV wist op gelijke hoogte te komen met Ajax, waardoor de tussenstand 1-1 werd. Brobbey had bijna gescoord voor Ajax, maar zijn schot belandde op de binnenkant van de paal. Vlak daarvoor werd een doelpunt van PSV afgekeurd wegens buitenspel.

Ajax op voorsprong voor rust

Na een goede actie van Bergwijn belandde de bal via een PSV-speler in het doel, waardoor Ajax vlak voor rust op voorsprong kwam. De spanning was om te snijden in De Kuip, waar beide teams streden voor de felbegeerde beker.

Welkom in het liveblog

Welkom in het liveblog van Ajax, dat over een kleine drie uur aftrapt voor de bekerfinale in De Kuip. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze spannende wedstrijd tussen Ajax en PSV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *