Ajax verliest KNVB-bekerfinale na strafschoppen tegen PSV

In een spannende strijd om de KNVB-beker is Ajax er niet in geslaagd om de overwinning binnen te slepen tegen PSV. Na een 1-1 gelijkspel in de reguliere speeltijd, werd het uiteindelijk 3-2 voor PSV na strafschoppen. Fabio Silva scoorde de beslissende penalty.

Mat begin en kansen over en weer

De bekerfinale, een herhaling van vorig jaar, begon vrij matig en het duurde even voordat er enig gevaar werd gesticht. Ajax kwam goed weg nadat Yohan Bokayoko de bal naast het doel schoof en een gevaarlijke voorzet van Jordan Teze werd weggegleden door Jorge Sánchez. PSV kreeg een grote kans door een fout van Ajax, maar Guus Til faalde in een één-op-één situatie met Geronimo Rulli. Vlak voor rust nam Ajax de leiding door een eigen doelpunt van Jarred Branthwaite: 1-0.

Spanning neemt toe in tweede helft

Na de rust kwam Devyne Rensch het veld in voor Ajax. De Amsterdammers zochten naar de 2-0, maar Brian Brobbey raakte de binnenkant van de paal. PSV kwam vervolgens op gelijke hoogte door een doelpunt van Thorgan Hazard: 1-1. In de verlenging kreeg Branthwaite nog een grote kans, maar schoof de bal voorlangs.

Strafschoppen beslissen de wedstrijd

Uiteindelijk moesten strafschoppen de doorslag geven. Na een reeks gemiste penalty’s aan beide kanten, was het Fabio Silva die de beslissende strafschop scoorde voor PSV. Hierdoor ging de KNVB-beker naar de Eindhovenaren en bleef Ajax met lege handen achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder