Ajax verliest KNVB-bekerfinale van PSV

Gisteravond heeft Ajax opnieuw niet kunnen winnen van PSV, waardoor de Eindhovenaren de felbegeerde KNVB-beker mee naar huis namen. Na afloop van de finale verschenen een aangeslagen Davy Klaassen en coach John Heitinga in de persruimte van de Kuip.

Klaassen en Heitinga teleurgesteld

Aanvoerder Davy Klaassen maakte zijn gevoelens duidelijk: “Het is een kloteseizoen”. Ook coach Heitinga verliet het veld met een ‘klotegevoel’. De teleurstelling was groot bij de Amsterdammers, die de bekerfinale verloren na een penaltyreeks tegen PSV.

Geen spijt van niet trainen op penalty’s

Ondanks het verlies door penalty’s, heeft Heitinga geen spijt dat er door Ajax niet op strafschoppen is getraind. “Het blijft een loterij”, aldus de Ajax-trainer. Hij benadrukte dat het team zich nu moet richten op de volgende wedstrijd.

Herpakken tegen AZ

Ajax zal zich moeten herpakken tegen AZ volgende week zaterdag. Heitinga gaf aan dat verliezen pijn doet, maar dat het team weer door moet. “We moeten ons nu richten op de wedstrijd tegen AZ”, aldus de coach. Het is nu aan de spelers om deze teleurstelling te verwerken en zich voor te bereiden op de volgende uitdaging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *