Vernielingen in De Kuip na bekerfinale Ajax-PSV

Na de bekerfinale tussen Ajax en PSV gisteren in De Kuip zijn er aanzienlijke vernielingen aangericht door supporters. Vooral aan de kant waar de Ajax-fans zaten, is er aanzienlijke schade ontstaan.

Stadiondirecteur geschrokken van schade

Op beelden zijn kapotte wasbakken, wc-potten en stoeltjes te zien, evenals bekladde tegels en overal geplakte stickers. Stadiondirecteur Lilian de Leeuw vertelde in De Telegraaf dat ze geschrokken was van de aangerichte schade, ondanks dat ze vooraf was gewaarschuwd voor mogelijke vernielingen. De schade is voornamelijk aangericht bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde, waar supporters van beide teams door elkaar zaten.

Claim naar KNVB en betrokken clubs

De komende dagen wordt de totale schade geïnventariseerd. De eerste inschatting zal als claim naar de KNVB worden gestuurd, aangezien zij het stadion huren. De bond zal naar verwachting de schade vervolgens verhalen op de betrokken clubs. Ajax heeft nog niet gereageerd op de aangerichte schade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *