Vernielingen in De Kuip na bekerfinale tussen Ajax en PSV

Na de bekerfinale tussen Ajax en PSV gisteren zijn er in De Kuip aanzienlijke vernielingen aangericht. Vooral aan de kant waar de Ajax-fans zaten, is er sprake van flinke schade. Dit is niet de eerste keer dat dergelijke vernielingen plaatsvinden na een bekerfinale tussen deze twee teams.

Stadiondirecteur geschrokken van schade

Stadiondirecteur Lilian de Leeuw vertelde in De Telegraaf dat ze geschrokken was van de aangerichte schade. Hoewel ze vooraf was gewaarschuwd voor mogelijke vernielingen, was het toch schrikken toen ze na afloop de schade met eigen ogen zag en de eerste rapportages en foto’s ontving. Volgens de directeur is er door het hele stadion flink huisgehouden, maar met name bij de vakken met Ajax-fans en aan de Olympiazijde waar supporters van beide teams door elkaar zaten.

Claim naar KNVB en betrokken clubs

De komende dagen wordt de totale schade geïnventariseerd. De eerste inschatting gaat dan als claim naar de KNVB, als huurder van het stadion. De bond zal die schade naar verwachting dan weer verhalen op de betrokken clubs. Ajax heeft nog niet op de aangerichte schade gereageerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *