Ajax Vrouwen veroveren landskampioenschap in Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben vanmiddag in Zwolle de landstitel binnengehaald. Een overwinning was voldoende voor het team van Suzanne Bakker om de titel veilig te stellen, en dat is gelukt met een indrukwekkende 6-1 zege. Romée Leuchter speelde een cruciale rol met betrokkenheid bij vier doelpunten.

Titel nooit in gevaar

De overwinning en daarmee de titel kwamen nooit echt in gevaar, vooral omdat Ajax al in de negende minuut op voorsprong kwam door een doelpunt van Leuchter. Vlak voor rust verdubbelde Quinty Sabajo de score na een voorzet van Leuchter. Kort daarna zorgde Leuchter zelf met een prachtige kapbeweging en een doelpunt voor een comfortabele voorsprong bij rust.

Tweede helft

Na de rust ging Ajax vrolijk verder met scoren, opnieuw na een voorzet van Leuchter. Ditmaal was het Tiny Hoekstra die de bal in het net schoot. In de zestigste minuut kopte Hoekstra haar tweede doelpunt binnen, gevolgd door een treffer van Ashleigh Weerden. Vlak voor tijd redde Zwolle de eer met een tegendoelpunt.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los op het veld. Zo’n 3500 supporters waren aanwezig bij de wedstrijd, waaronder Ajax-directeur Edwin van der Sar en voormalig Ajacied Wesley Sneijder.

Derde landstitel

De Ajax Vrouwen stonden lange tijd op de tweede plaats dit seizoen, maar namen vorige week de koppositie over na een overwinning op toenmalig koploper FC Twente. Dit is de derde landstitel voor de Ajax Vrouwen, na eerdere successen in de seizoenen 2016-2017 en 2017-2018. Later vandaag zal er een verslag van het titelfeest op deze website verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *