Doelman Remko Pasveer verlengt contract bij Ajax

De ervaren doelman Remko Pasveer heeft zijn contract bij Ajax met een jaar verlengd. De 39-jarige keeper, die na het WK genoegen moet nemen met een reserverol, staat nu tot medio 2024 onder contract bij de Amsterdamse club.

Van Vitesse naar Ajax

Pasveer, die volgend seizoen de 40 jaar zal bereiken, maakte in 2021 transfervrij de overstap van Vitesse naar Ajax. Door de dopingschorsing van André Onana kreeg Pasveer de kans om zich te bewijzen als eerste doelman in het rood-wit. In zijn eerste seizoen bij Ajax maakte hij indruk met onder andere een uitstekende wedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Johan Cruijff Arena. Hij werd de eerste keeper in de Champions League die in één duel drie schoten van sterspeler Erling Haaland wist te stoppen.

WK-deelname en Oranje-debuut

Dankzij zijn goede prestaties bij Ajax en de speelminuten die hij maakte in het eerste elftal, werd Pasveer door bondscoach Louis van Gaal geselecteerd voor het WK in Qatar. Hoewel hij tijdens het toernooi niet in actie kwam, maakte hij sinds zijn overstap naar Ajax wel zijn debuut in het Nederlands elftal.

Reserverol na komst Rulli

Na het WK en de winterstop haalde Ajax de Argentijnse doelman Geronimo Rulli naar Amsterdam. Sindsdien moet Pasveer genoegen nemen met een plek op de reservebank. In totaal verdedigde de in Enschede geboren doelman 50 keer het doel van Ajax. Hierbij moest hij 48 keer een bal uit het net halen en wist hij 26 keer zijn doel schoon te houden.

Toekomst bij Ajax

Met de contractverlenging tot medio 2024 blijft Pasveer voorlopig verbonden aan Ajax. Hoewel hij momenteel een reserverol vervult, kan zijn ervaring en leiderschap van grote waarde zijn voor de jonge talenten binnen de selectie. Bovendien blijft hij beschikbaar als betrouwbare stand-in voor het geval Rulli geblesseerd raakt of geschorst wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *