FC Groningen – Ajax stilgelegd door rookbommen en veldbestormer

De voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Ajax is kort na de aftrap onderbroken. In de achtste minuut gooiden supporters van FC Groningen rookbommen op het veld, gevolgd door een fan die het veld bestormde. De scheidsrechter legde de wedstrijd direct stil en beide teams keerden terug naar de kleedkamers.

Onvrede bij FC Groningen supporters

Met nog drie wedstrijden te spelen, is FC Groningen al zeker van degradatie. Voorafgaand aan de wedstrijd uitten de fans van de thuisploeg hun onvrede over de situatie. Achter het doel waren spandoeken te zien met teksten als: “Dit mocht nooit gebeuren. Dit wordt nooit vergeten en vergeven. Fledderus persona non grata. Geen plek meer voor ego en vriendjespolitiek in directie en rvc. Wij zijn de club, wij zijn Groningen.” Vervolgens scandeerden de supporters “schaam je kapot”. Op sociale media waren er al aankondigingen van acties tijdens de wedstrijd.

Wedstrijdverloop en gevolgen

Na de onderbreking werd de wedstrijd hervat, maar het is nog onduidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor FC Groningen en de betrokken supporters. Mogelijk volgen er sancties vanuit de voetbalbond of de club zelf. Het is niet de eerste keer dat voetbalwedstrijden worden verstoord door ontevreden fans, wat de discussie over veiligheid en gedrag in stadions verder aanwakkert.

De toekomst van FC Groningen

De degradatie van FC Groningen is een harde klap voor de club en haar supporters. Het is nu aan de clubleiding om te bepalen hoe ze verder willen gaan en welke veranderingen er nodig zijn om weer terug te keren naar het hoogste niveau. Fans zullen ongetwijfeld hopen op een snelle terugkeer naar de Eredivisie, maar het is afwachten hoe de club zich zal herstellen van deze tegenslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *