FC Groningen – Ajax afgelast door rookbommen

De voetbalwedstrijd tussen FC Groningen en Ajax is definitief afgelast nadat er tot twee keer toe rookbommen op het veld werden gegooid door supporters van de thuisploeg. De scheidsrechter besloot uiteindelijk om de wedstrijd te staken.

Spelers naar kleedkamer

Binnen een half uur na de aftrap werden er rookbommen op het veld gegooid, waarna de scheidsrechter de spelers naar de kleedkamer riep. Na enige tijd werd de wedstrijd hervat, maar toen er opnieuw rookbommen op het veld verschenen, maakte de scheidsrechter definitief een einde aan de wedstrijd.

Onvrede bij supporters

Vanaf het begin van de wedstrijd was er onvrede merkbaar bij beide supportersgroepen. Ajax beleeft een zeldzaam matig seizoen waarin het hoogstwaarschijnlijk de voorronde van de Champions League mis gaat lopen, terwijl FC Groningen sinds vorige week zeker weet dat het gaat degraderen.

Spandoeken en protesten

Voor aanvang van de wedstrijd maakten de fans van FC Groningen duidelijk hoe zij over de degradatie denken. Op spandoeken achter het doel was te lezen: “Dit mocht nooit gebeuren. Dit wordt nooit vergeten en vergeven. Fledderus persona non grata. Geen plek meer voor ego en vriendjespolitiek in directie en rvc. Wij zijn de club, wij zijn Groningen.” Vervolgens werd er “schaam je kapot” gescandeerd. Op sociale media hadden de supporters al aangekondigd dat er acties zouden volgen tijdens de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *