FC Groningen – Ajax hervat zonder publiek na rookbomincident

De resterende 81 minuten van de gestaakte wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax worden morgen om 15.00 uur zonder publiek uitgespeeld. Ajax is ontevreden over de gekozen dag en het tijdstip. Afgelopen zondag werd de wedstrijd na negen minuten gestaakt nadat er twee rookbommen op het veld werden gegooid.

Verzoeken Ajax afgewezen

De KNVB heeft besloten om de wedstrijd morgen om 15.00 uur te laten beginnen. Ajax heeft geprobeerd om het duel naar dinsdagavond te verplaatsen, zodat fans de openstaande speelminuten op televisie kunnen volgen. Daarnaast diende Ajax het verzoek in om de resterende wedstrijd naar woensdag te verplaatsen voor een normale voorbereiding. Beide verzoeken werden afgewezen.

Op zondag zelf stelde Ajax nog voor de wedstrijd zonder publiek uit te spelen. “Vervolgens stelde Ajax voor om het duel maandag uit te spelen. Dan hadden de spelers in elk geval in het hotel kunnen blijven.” Dit bleek allebei niet mogelijk.

Rookbommen leiden tot staking

De wedstrijd was zondag nog maar net begonnen, toen er vanaf de tribune rookbommen op het gras werden gegooid. Ook kwam er een thuissupporter het veld op. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde de wedstrijd na zes minuten voor het eerst stil, toen hij zag dat er rookbommen op het veld lagen.

Toen er voor een tweede keer vuurwerk op het veld lag, besloot Manschot de wedstrijd definitief te staken. Fans reageerden afgelopen zondag teleurgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *