Ajax Vrouwen krijgen huldiging na kampioenschap

De Ajax Vrouwen, die twee weken geleden kampioen van Nederland werden, mochten op bezoek komen bij de ambtswoning van de burgemeester van Amsterdam. Er waren speeches, bloemen, bubbels en de schaal werd vol trots getoond aan burgemeester Femke Halsema en sportwethouder Sofyan Mbarki.

Aanvoerder Spitse: “We waarderen het echt heel erg”

Aanvoerder Sherida Spitse vertelt: “Natuurlijk is het fantastisch dat we worden uitgenodigd, maar ik vind het ook niet heel gek. We hebben een prestatie geleverd met z’n allen, maar we waarderen het wel echt heel erg.” Burgemeester Halsema was vol lof over de prestatie van de Ajax Vrouwen en zei in haar speech dat ze vooral had genoten van de ‘Amsterdamse bluf’ van de Ajacieden. “Jullie zijn een inspiratie voor meisjes en jongens in onze stad”, aldus Halsema.

Publieke huldiging in de stad

Sportwethouder Mbarki kwam met goed nieuws tijdens zijn speech: er komt een huldiging in de stad voor de Ajax Vrouwen. “Voordat ik de belofte voor de huldiging doe, wil ik eerst een applaus voor de kampioenen”, begon Mbarki. “Voor nu willen we zeggen dat jullie de focus moeten houden op de nog te spelen wedstrijden. Daarna willen we jullie graag publiekelijk huldigen in de stad”, vervolgde de sportwethouder.

Spitse reageerde enthousiast op het nieuws van Mbarki: “Ja, dat is toch fantastisch. Kijk, als de mannen een huldiging krijgen als ze kampioen worden, dan kunnen wij toch ook een huldiging krijgen”, vertelde ze met een glimlach.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *