Stekelenburg neemt afscheid van Ajax na dit seizoen

Doelman Maarten Stekelenburg heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen bij Ajax. De Amsterdamse club maakte dit vandaag bekend. Stekelenburg zal zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht afscheid nemen van het Ajax-publiek.

Indrukwekkende carrière bij Ajax

Stekelenburg maakte zijn debuut voor Ajax op 11 augustus 2002 in een wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal, die met 3-1 werd gewonnen. Gedurende zijn tijd bij de club won de doelman vijf landstitels, vier KNVB Bekers en vier keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal speelde Stekelenburg 311 wedstrijden voor Ajax 1.

Ervaring in het buitenland

Naast zijn succesvolle periode bij Ajax, speelde Stekelenburg ook negen jaar in het buitenland. In 2011 maakte hij de overstap naar AS Roma, waarna hij ook uitkwam voor Fullham, Monaco, Southampton en de laatste vier jaar bij Everton. In juni vorig jaar besloot Stekelenburg zijn aflopende contract bij Ajax nog met één jaar te verlengen.

Afscheidswedstrijd tegen FC Utrecht

Komende zondag om 14.30 uur begint de wedstrijd Ajax – FC Utrecht in de Arena, waar de doelman definitief afscheid zal nemen van de club en het publiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *