Ajax vervangt Giganet door Ziggo Sport als rugsponsor

ajax

Ajax gaat door met het afdrukken van een sponsor op de achterkant van het shirt. Vorig seizoen was de primeur, tot groot verdriet van veel fans, die liever een shirt zien met zo min mogelijk reclame-uitingen. Waar dit seizoen Giganet op de rug staat, zal komend seizoen Ziggo Sport onder het rugnummer te zien zijn.

Fans bezorgd over toenemende reclame op shirt

“Van borstsponsor naar mouwsponsor en sinds afgelopen seizoen een rugsponsor. Uiteraard brengen dergelijke uitingen geld in het laatje, maar we hopen tegelijkertijd dat ons heilige shirt in de toekomst niet lijkt op een wielershirt. Met de komst van een rugsponsor is zo’n beetje elk stukje textiel verkocht. Wat is de volgende stap? Het broekje? De kousen?”, is te lezen op fansite AjaxLife. “We hopen dat het zover nooit zal komen.”

Ziggo Sport ziet kansen in sponsoring

Ziggo is uiteraard wel blij met de reclame. “Het shirt van Ajax is een krachtig middel om Ziggo Sport onder de aandacht te brengen bij alle voetballiefhebbers”, vertelt director Marcel Beerthuizen van Ziggo Sport op de site van Ajax.

Reacties van Ajax-supporters

Vorig jaar spraken we Ajax-supporters die het nieuwe shirt gingen kopen. “Waarom moet je ziel verkopen aan de duivel”, vraagt een Ajax-fan zich af. “Zolang de sponsor het geld overmaakt moet je niet zeuren”, zegt een andere man. Een Ajacied die wacht op zijn nieuwe thuisshirt is duidelijk: “Shirt zelf is mooi, maar over Giganet kunnen we het eens zijn: dat is hartstikke lelijk”, waren de reacties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *