Ajax houdt hoop op tweede plek eredivisie na winst

Ajax mag blijven dromen van de tweede plaats in de eredivisie, na een 3-1 overwinning op FC Utrecht in de Johan Cruijff Arena. Door het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen (3-3) is er nog een kans op de tweede plek, wat zou betekenen dat Ajax zich plaatst voor de Champions League.

Gouden duo Bergwijn en Brobbey

Steven Bergwijn en Brian Brobbey blijken een uitstekende combinatie te vormen. “Ik kan het goed vinden met Brian. Hij is goed, snel en kan de bal goed vasthouden. En dan kan ik daaronder komen, ik denk wel dat we een goede connectie hebben”, aldus Bergwijn na de wedstrijd.

Volgens Bergwijn zijn er dit seizoen te veel tegendoelpunten gevallen: “Vandaag mocht dat gewoon echt niet gebeuren. Ik ben blij dat Davy hem erin schiet! We weten dat hij die ballen maakt en hij staat altijd op de goede positie.”

Echte teamspeler

Trainer John Heitinga hoopt op meer dan de Europa League. Over de gespeelde wedstrijd is hij duidelijk: “Je krijgt een aantal grote kansen en dan moet je veel sneller verschil maken in doelpunten. De tweede helft incasseer je een goal en ik heb een ploeg gezien die gelijk een reactie gaf en uiteindelijk win je met 3-1.”

Heitinga geeft aan dat de overwinning mede te danken is aan de bijdrage van de invallers. “Davy, je ziet het, een echte Ajacied en een echte teamspeler, die de wedstrijd uiteindelijk beslist.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder