Maarten Stekelenburg neemt afscheid van Ajax

Doelman Maarten Stekelenburg heeft in de Arena afscheid genomen van het Amsterdamse publiek tijdens de wedstrijd Ajax – FC Utrecht. Voorafgaand aan de wedstrijd werd hij bedankt voor zijn jarenlange inzet bij de club en maakte hij een ererondje door het stadion.

Carrière bij Ajax

Stekelenburg werd als dertienjarige gescout door Ajax en doorliep de jeugdopleiding. Hij debuteerde op 11 augustus 2002 in het eerste elftal tijdens een wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Gedurende zijn tijd bij Ajax won hij vijf landstitels, vier KNVB Bekers en vier keer de Johan Cruijff Schaal. In totaal speelde hij 311 wedstrijden voor Ajax 1.

De veertigjarige doelman speelde ook negen jaar in het buitenland, bij clubs als AS Roma, Fulham, Monaco, Southampton en Everton. In 2020 keerde hij terug bij Ajax, waar hij vorig jaar zijn contract nog met één jaar verlengde. Sinds mei vorig jaar heeft hij echter geen wedstrijd meer gespeeld, mede door blessures.

Reacties van fans

Ajax-supporters zullen ‘Steek’ enorm missen. “We missen de laatste tijd meer van dat soort mannen die van onze club zijn. Die hier zijn opgegroeid en echt een hart voor Ajax hebben,” zegt een supporter. “Steek heeft heel veel betekend voor Ajax,” vult een ander aan.

Ondanks zijn leeftijd van 40 jaar, blijven fans onder de indruk van zijn prestaties. “Ik vind het bizar dat je zo oud bent en nog steeds zo’n reactie kan hebben,” vertellen twee jonge Ajacieden. Een supporter concludeert: “Nieuwe legendes komen en oude legendes gaan.” Sommigen hopen dat Stekelenburg betrokken blijft bij de club, bijvoorbeeld als keeperstrainer. “Want die hebben we nu wel nodig,” aldus een fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *