Teleurstelling over afgelaste huldiging Ajax Vrouwen

Veel fans van Ajax Vrouwen zijn teleurgesteld over het nieuws dat de huldiging in de stad niet doorgaat. Het bestuur van Ajax heeft de gemeente gevraagd af te zien van de huldiging, omdat zij hier niet achterstaan. Fans uiten hun onvrede op sociale media en sommigen hebben zelfs een website opgericht om de vrouwen alsnog te eren.

Onvrede op sociale media

Oud-Ajacied Merel van Dongen is het niet eens met het bestuur en laat op Twitter weten: “Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Zeer teleurgesteld in wat zou moeten voelen als “mijn” club…” Ook presentatrice Simone Weimans en auteur Tobi Lakmaker spreken zich uit over het besluit van het bestuur van de club. “Bij Ajax mogen de vrouwen alleen feestvieren wanneer de mannen ook blij zijn”, schrijft Weimans. Lakmaker reageert op Instagram: “Deze fokking mysoginie”.

Kampioen is kampioen

Een groepje supporters vindt het ‘zo zuur voor de meiden na dit goede seizoen voetbal’, dat zij samen een website genaamd Kampioen Is Kampioen hebben opgericht. Aankomende maandag zullen zij op parkeerplaats P2 bij sportpark De Toekomst staan, waar Ajax Vrouwen om 14.30 uur een wedstrijd tegen FC Twente speelt. “Op die manier kunnen we Ajax Vrouwen alsnog vieren met een hoop geluid, toeters, bellen en gezelligheid, en ze de erkenning geven die ze verdienen”, is op de website te lezen.

De organisator van de actie zegt: “We willen onze support voor de Ajax Vrouwen uitspreken. Het is best low key, niet echt een actie. Maar het is gewoon heel jammer en zuur; voor de spelers zelf, maar ook voor de supporters.” Het idee voor de website en oproep ontstond volgens een van de organisatoren ‘heel organisch’. “We hoorden van meer mensen tegelijk ‘wat zuur voor die meiden, dat ze dan kampioen zijn en geen huldiging krijgen’. Ze zouden volgens ons meer support moeten krijgen van andere mensen.” Hoeveel mensen zich aankomende maandag op de parkeerplaats zullen verzamelen om hun support voor de landskampioenen te tonen, is nog onduidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *