Italiaanse politie arresteert Napoli-supporters voor aanval op Ajax-fans

ajax

De Italiaanse politie heeft onlangs zes supporters van voetbalclub Napoli gearresteerd in verband met de aanval op Ajax-fans vorig jaar, volgens de Italiaanse site Gazzetta. Het geweld vond plaats op de dag voor de Champions League-wedstrijd tussen Napoli en Ajax, waarbij meerdere Ajax-supporters werden aangevallen en drie van hen in het ziekenhuis belandden.

Ajax waarschuwde supporters vooraf

De Amsterdamse club had haar supporters vooraf al gewaarschuwd voor de fans van de Italiaanse club. Ajax-supporters werd aangeraden om niet herkenbaar als supporter over straat te gaan, om mogelijke confrontaties met Napoli-fans te vermijden. Desondanks vonden er gewelddadige incidenten plaats, waarbij enkele Ajax-fans gewond raakten.

Voetbalgeweld blijft een probleem

Dit incident benadrukt het aanhoudende probleem van voetbalgeweld en de noodzaak om de veiligheid van supporters te waarborgen. Zowel clubs als autoriteiten blijven zoeken naar manieren om geweld rondom voetbalwedstrijden te verminderen en een veilige omgeving te creëren voor alle betrokkenen.

Samenwerking tussen clubs en autoriteiten

De arrestatie van de Napoli-supporters toont aan dat er samenwerking is tussen clubs en autoriteiten om daders van voetbalgeweld te identificeren en te vervolgen. Het is belangrijk dat deze samenwerking wordt voortgezet en versterkt, zodat voetbal een veilige en plezierige ervaring blijft voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *