Bestuursraad Ajax stapt op wegens gebrek aan vertrouwen

De bestuursraad van Ajax, bestaande uit voorzitter Frank Eijken, Wendy Nagel, Sander Mallie en Marc Stuut, heeft aangekondigd op te stappen. Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) van vanavond gaf de bestuursraad aan dat zij hun functies neerleggen vanwege het gebrek aan vertrouwen.

Onrust binnen Ajax

Er heerst al langere tijd onrust binnen Ajax. Naast het vertrek van veel prominente figuren, waren de leden niet te spreken over het voorstel van de bestuursraad om de Raad van Commissarissen te vergoeden voor hun werk. Volgens veel leden is de baan een erebaan en moet dat juist vrijwillig worden gedaan. Omdat de bestuursraad geen steun voelt voor hun nieuwe beleid, hebben zij besloten om af te treden.

Uiterlijk 1 september opgestapt

De bestuursraad stapt uiterlijk 1 september op. Als er eerder een nieuwe raad kan worden gevormd, gebeurt dat eerder. Tot die tijd behandelt de bestuursraad alleen nog maar zaken die al lopen. Op de ALV is er een beroep gedaan op de ereleden van Ajax om de nieuwe formatie van het bestuur te vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *