Ajax Vrouwen huldiging in stad geannuleerd

De geplande huldiging van het Ajax Vrouwen kampioenenelftal in de stad is geannuleerd. Hoewel de gemeente het team graag publiekelijk wilde huldigen, heeft de directie van Ajax verzocht om hiervan af te zien. Zonder medewerking van de club ziet het college geen mogelijkheid om de huldiging te organiseren. De reden voor het verzoek van Ajax is niet bekend.

Gemeente wilde huldiging organiseren

Tijdens de officiële felicitaties in de ambtswoning gaf sportwethouder Sofyan Mbarki aan dat de gemeente het Ajax Vrouwen team, dat voor de derde keer kampioen werd, graag wilde huldigen. “Voor nu willen we zeggen dat jullie de focus moeten houden op de nog te spelen wedstrijden. Daarna willen we jullie graag publiekelijk huldigen in de stad”, aldus Mbarki.

De gemeente zou in gesprek gaan met Ajax over de locatie en de datum van de huldiging. Er was gepland om het kampioenenelftal aanstaande maandag op het Leidseplein te huldigen. Echter, de gemeente laat nu weten dat ze ‘genoodzaakt is af te zien’ van de huldiging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *