Maarten Stekelenburg beëindigt indrukwekkende keeperscarrière

ajax

Na een carrière van ruim twintig jaar heeft Maarten Stekelenburg besloten zijn keepershandschoenen aan de wilgen te hangen. De doelman, die maar liefst 311 wedstrijden voor Ajax speelde, blikt terug op enkele memorabele momenten uit zijn loopbaan.

Van Haarlem naar Ajax

Stekelenburg werd vijf keer landskampioen, won vier keer de KNVB-beker en vier keer de Johan Cruijff Schaal. Toch had zijn carrière er heel anders uit kunnen zien, aangezien hij bijna voor Haarlem had getekend. “Mijn moeder had het overschrijvingsformulier al weggebracht, maar toen zij thuiskwam kregen we het belletje van Ajax. Ze is toen als een gek teruggefietst om dat formulier mee naar huis te nemen.”

Legendarisch moment: kampioensschaal laten vallen

Een onvergetelijk moment in het shirt van Ajax was toen Stekelenburg tijdens de busrit naar de huldiging de kampioensschaal uit zijn handen liet vallen. “Dit was de 30e landstitel en het was natuurlijk uitzinnig allemaal. We waren onderweg richting de huldiging en de sfeer viel toen een beetje dood. Ik keek Jan Vertonghen aan en zei: wanneer kunnen we het dak van de bus op, hij woonde daar namelijk in de buurt. Dus wij gaan dat dak op en zitten een beetje naar al die mensen te zwaaien terwijl we de schaal vasthouden en ik draai mij om en zie opeens die kabel. Ik moest snel reageren en je kan natuurlijk niet alles vasthouden.”

Toekomstplannen: tijd voor het gezin

De 40-jarige Stekelenburg wil nu vooral tijd aan zijn gezin besteden. “Ik heb besloten om nu uit het voetbal te stappen en te ondervinden hoe dat is. Ik heb drie jonge kinderen en ik kijk er enorm naar uit om zaterdag naar hun voetbalwedstrijden te gaan. Ik zie in de toekomst wel wat er gaat gebeuren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *