Kelvin de Lang nieuwe hoofdscout bij Ajax

Kelvin de Lang is aangesteld als de nieuwe hoofdscout van Ajax. De 42-jarige Amsterdammer neemt het stokje over van Henk Veldmate, die na zeven jaar bij Ajax terugkeert naar FC Groningen. De Lang, die momenteel werkzaam is bij de Engelse kampioen Manchester City, treedt op 4 augustus in dienst bij de Amsterdamse club. Hij tekent een contract tot en met 30 juni 2027.

Carrière van De Lang

Na het afronden van de opleiding Sportmanagement aan de Johan Cruyff University, begon De Lang in 2002 zijn carrière bij HFC Haarlem. Hier trainde hij tot en met 2005 verschillende jeugdteams. Vervolgens werkte hij van 2005 tot en met 2017 in diverse functies als scout, recruiter en marketeer bij meerdere managementbureaus. In 2017 maakte De Lang de overstap naar Engeland, waar hij bij de scoutingsafdeling van Manchester City aan de slag ging als ‘Head of talent partnerships & placements.’

De ideale moderne hoofdscout

Technisch directeur Sven Mislintat is verheugd met de komst van De Lang. “We zijn blij dat Kelvin heeft besloten om bij Ajax te tekenen”, aldus Mislintat in het persbericht waarin de aanstelling van De Lang bekend wordt gemaakt. “We zochten naar een moderne hoofdscout met kennis van de huidige internationale voetbalwereld. Kelvin weet waar Ajax voor staat. Met de ervaring die hij bij City heeft opgedaan en zijn competenties brengt hij aanvullende kwaliteiten mee naar het huidige scoutingteam. Ik kijk er erg naar uit om nauw met hem te gaan samenwerken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *