Nieuw Ajax uitshirt verdeelt meningen, matige verkoopstart

De eerste verkoopdag van het nieuwe Ajax uitshirt verliep niet zo stormachtig als in voorgaande jaren. De oorzaken hiervan kunnen variëren van de recente prestaties van de club, het ontwerp van het shirt of de hogere prijs. Op sociale media waren de meningen over het shirt sterk verdeeld, variërend van “spuuglelijk” tot “fantastisch”.

Tevreden fans bij Johan Cruijff Arena

Ondanks de gematigde verkoop waren de supporters die naar de Johan Cruijff Arena kwamen om het nieuwe shirt te kopen over het algemeen tevreden. Een fan omschreef het als “een lekker fris shirt, een stuk beter dan die van vorig jaar, dat was erg dof”. Hij liet het shirt ook meteen bedrukken met de naam van Brian Brobbey. Voor een andere fan is het uitshirt een verzamelobject: “Ik haal het nieuwe shirt elk jaar. Ik vind het een mooi ontwerp deze keer.”

Debuut tijdens wedstrijd tegen FC Twente

Het nieuwe tenue zal voor het eerst gedragen worden tijdens de wedstrijd tegen FC Twente op zondag. Deze wedstrijd, die tegelijkertijd met AZ – PSV wordt gespeeld, kan zorgen voor een spannende laatste wedstrijddag. Toch zijn de supporters het erover eens dat Ajax de tweede plek – en daarmee Champions League-voetbal – zal behalen. “Ik denk dat AZ die lampies wel even gaat verslaan en wij rollen Twente op”, aldus een optimistische fan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *