Ajax grijpt naast Champions League-voetbal na verlies tegen FC Twente

Ajax heeft het niet voor elkaar gekregen om zich te plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen. De Amsterdammers moesten winnen van FC Twente en hopen op een nederlaag van PSV tegen AZ. Echter, Ajax verloor zelf met 3-1 van Twente en AZ ging onderuit in Alkmaar.

Onoplettendheid en gemiste kansen

De start van Ajax was niet scherp. Twee onoplettende momenten gaven FC Twente de kans om te profiteren, maar dit lukte niet mede door goed keeperswerk van Geronimo Rulli. De grootste kans in deze fase was voor Michal Sadílek, wiens schot op de lat belandde. Ajax kon in de tegenaanval weinig uitrichten, met slechts een kopbal van Brian Brobbey als hoogtepunt.

Ajax op voorsprong, maar Twente slaat terug

Tegen de verhouding in kwam Ajax toch op voorsprong. Brobbey werd aangespeeld door Kenneth Taylor en gaf de bal aan Dusan Tadic, die de bal over de uitgekomen doelman Lars Unnerstall wipte: 1-0. Twente leek aangeslagen, want Brobbey had even later de 2-0 op zijn schoen, maar schoot net naast het doel.

Ajax ging met een goed gevoel de kleedkamer in, maar die positieve energie verdween al snel in de tweede helft. Eerst kopte Manfred Ugalde de 1-1 binnen op aangeven van Joshua Brenet in de 47e minuut, en verdediger Julio Plegezuelo zette Twente kort daarna op voorsprong: 2-1. Door de snelle achterstand was de hoop op de tweede plaats tot een dieptepunt gedaald, zeker nadat bekend werd dat Xavi Simons PSV op 1-0 had gezet tegen AZ.

Oud-Ajacied Cerny beslist de wedstrijd

Uitgerekend oud-Ajacied Vaclav Cerny maakte de 3-1 voor Twente. Jesper Karlsson scoorde tussendoor de gelijkmaker voor AZ (1-1), waardoor de Conference League heel dichtbij kwam. Uiteindelijk kwam het daar niet van door het gelijkspel van AZ in Alkmaar. Ajax kwam nog goed weg, nadat een mogelijke rode kaart voor Steven Berghuis slechts geel opleverde.

Opstelling Ajax

Rulli; Rensch, Timber, Hato, Wijndal (Berghuis/72); Álvarez, Taylor (Lucca/72), Bergwijn; Kudus, Brobbey (Klaassen/46), Tadic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *