Ajax sluit seizoen af als derde ondanks nederlaag

Ondanks een teleurstellende 3-1 nederlaag tegen FC Twente, eindigt Ajax het seizoen als nummer drie van Nederland. Trainer John Heitinga blikt terug op een moeilijk seizoen en hoopt op verbetering in de toekomst.

Heitinga: “We hebben het maximale eruit gehaald”

Na een tegenvallend seizoen vergeleken met voorgaande jaren, erkent trainer John Heitinga dat Ajax tekort is gekomen. “We moeten ervoor zorgen dat het eenmalig is. Het is een kloteseizoen geweest”, aldus Heitinga na de nederlaag tegen FC Twente. De trainer verwacht binnenkort duidelijkheid over zijn positie bij de club, maar zegt zelf nog niets te weten.

Ajax eindigt als derde na 34 speelronden

Doordat AZ niet wist te winnen van PSV, eindigt Ajax het seizoen uiteindelijk als derde met 69 punten. Dit betekent dat de Amsterdammers volgend seizoen in de voorronde van de Europa League zullen uitkomen, waardoor ze voor het eerst sinds het seizoen 2009-2010 niet zullen deelnemen aan de Champions League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *