Ajax-aanvaller Berghuis geschorst voor drie Eredivisie-wedstrijden

Ajax zal het aan het begin van het nieuwe Eredivisie-seizoen zonder Steven Berghuis moeten stellen. De aanvaller heeft ingestemd met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal, nadat hij een slaande beweging maakte richting een FC Twente-supporter na de verloren wedstrijd.

Oorzaak van de schorsing

De aanklager betaald voetbal oordeelde dat Berghuis’ actie in strijd was met de regels en gedragscodes voor spelers. Echter, er werd ook rekening gehouden met de ‘grove beledigende uitlatingen’ van de betreffende supporter. Het is onduidelijk of Berghuis opkwam voor zijn medespeler Brian Brobbey of dat er een andere reden was voor zijn gedrag. De KNVB heeft daarom besloten om Berghuis een schorsing van twee wedstrijden op te leggen, plus één voorwaardelijke schorsing.

Drie wedstrijden zonder Berghuis

Hoewel de schorsing van Berghuis in eerste instantie twee wedstrijden betreft, zullen de Amsterdammers het toch drie wedstrijden zonder hem moeten doen. Dit komt doordat Berghuis tijdens de wedstrijd tegen FC Twente ook zijn vijfde gele kaart van het seizoen ontving. Desondanks mag hij wel in actie komen tijdens de play-offs voor de Europa League.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder