Maurice Steijn wordt nieuwe hoofdcoach bij Ajax

Ajax

Ajax heeft Maurice Steijn aangesteld als nieuwe hoofdcoach, volgens berichten in De Telegraaf, Algemeen Dagblad en Voetbal International. Steijn was dit seizoen trainer van Sparta Rotterdam, waar hij de club naar een top 6-positie leidde, voor het eerst in 27 jaar.

Onderhandelingen met Sparta afgerond

Eerder vandaag meldden de twee kranten en het voetbalblad dat Steijn en Ajax al akkoord waren, maar dat er nog onderhandeld werd met Sparta. Die club zou nu ook groen licht hebben gegeven. Volgens VI en AD betaalt Ajax een afkoopsom van 400.000 euro om Steijn over te nemen.

Uitstekend seizoen bij Sparta

De 49-jarige Hagenees kwam bij Ajax in het vizier vanwege het uitstekende seizoen dat hij had met Sparta. Steijn werd met de Rotterdammers zesde in de Eredivisie en wist uiteindelijk de finale van de play-offs voor Europees voetbal te halen. Voor Sparta zat hij op de bank als hoofdtrainer bij ADO Den Haag, VVV Venlo en NAC Breda.

Maduro en Bakkati als assistenten

Volgens beide kranten en het weekblad zouden de Amsterdammers oud-Ajacied Hedwiges Maduro en ADO-trainer Said Bakkati als perfecte assistent zien van Steijn. Maduro zit op het moment als assistent van Alex Pastoor op de bank bij Almere City, wat van het weekend voor het eerst promoveerde naar de Eredivisie. Ook Maduro heeft nog een contract van een jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *