Ajax bereikt akkoord met Maurice Steijn voor driejarig contract

Ajax heeft naar verluidt een akkoord bereikt met Maurice Steijn over een driejarig contract bij de Amsterdamse club. Er moet echter nog een overeenkomst worden gesloten met Sparta Rotterdam, waar Steijn momenteel hoofdtrainer is.

Onderhandelingen met Sparta Rotterdam

Volgens diverse bronnen, waaronder het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en Voetbal International, zijn de trainer en Ajax het eens geworden. De Telegraaf meldt dat Steijn het contract al heeft getekend, terwijl AD en VI aangeven dat Ajax nog in onderhandeling is met Sparta. Voordat Steijn officieel gepresenteerd kan worden bij Ajax, moet er nog een afkoopsom worden betaald aan Sparta Rotterdam, aangezien hij daar nog een jaar onder contract staat. Steijn heeft de clubleiding van Sparta naar verluidt al geïnformeerd over zijn wens om bij Ajax aan de slag te gaan.

Uitstekend seizoen bij Sparta

De 49-jarige Steijn kwam in beeld bij Ajax vanwege zijn succesvolle seizoen bij Sparta. Hij eindigde met de Rotterdamse club op de zesde plaats in de Eredivisie en bereikte de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Voordat hij bij Sparta aan de slag ging, was Steijn hoofdtrainer bij ADO Den Haag, VVV Venlo en NAC Breda.

Hedwiges Maduro als assistent?

Volgens verschillende media zou Ajax oud-speler Hedwiges Maduro als ideale assistent voor Steijn zien. Maduro is momenteel assistent-trainer van Alex Pastoor bij Almere City, dat onlangs voor het eerst promoveerde naar de Eredivisie. Ook Maduro heeft nog een contract voor een jaar bij zijn huidige club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *