Ajax keert terug met open dag en oefenwedstrijden

Ajax heeft aangekondigd in juli oefenwedstrijden te spelen tegen Shakhtar Donetsk, RSC Anderlecht en FC Augsburg. In augustus volgt nog een oefenduel, waarvan de tegenstander nog bekendgemaakt moet worden. Bovendien keert de open dag van Ajax na vier jaar weer terug.

Voorbereidingen nieuw seizoen

De voorbereidingen op het nieuwe seizoen beginnen op 29 juni, wanneer de nieuwe hoofdcoach Maurice Steijn voor het eerst de leiding neemt op het trainingsveld. Na ruim twee weken trainen, trapt Ajax de oefencampagne af tegen Shakhtar op 18 juli. De locatie van het duel is nog onbekend, maar Ajax is in gesprek met een amateurclub om het daar te organiseren.

Vorig jaar speelde Ajax twee keer tegen de Oekraïense ploeg. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers een benefietwedstrijd met 3-1, terwijl de wisselspelers een dag later op De Toekomst met 3-0 zegevierden. Op 22 juli reist de Ajax-selectie af naar Brussel voor een wedstrijd tegen Anderlecht.

Trainingskamp en Bundesliga-oefenduels

Van 24 tot 29 juli belegt Ajax een trainingskamp in Duitsland, dat wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Bundesliga-club FC Augsburg op 29 juli. Op 6 augustus staat er nog een oefenwedstrijd in Duitsland op het programma, waarbij de tegenstander nog bekendgemaakt moet worden. Wel is duidelijk dat het om een Bundesliga-club gaat.

Terugkeer open dag

Op 8 augustus keert de open dag van Ajax terug, na vier jaar afwezigheid. Eerst werd het evenement drie jaar lang niet gehouden vanwege de coronapandemie, daarna bleek het voor de club ‘niet haalbaar om een Ajax-waardige open dag te organiseren’. Tijdens de open dag wordt de selectie van het aankomende seizoen gepresenteerd en is er een open training in de Arena.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *