Hedwiges Maduro keert terug naar Ajax als assistent-trainer

Hedwiges Maduro is de nieuwe assistent-trainer van Maurice Steijn bij Ajax. De Amsterdammers hebben een overeenkomst bereikt met zijn huidige club Almere City. De 38-jarige oud-Ajacied tekent een contract van drie jaar en keert daarmee terug bij de club waar hij zijn professionele spelersdebuut maakte.

Van Almere City naar Ajax

Maduro zat sinds het seizoen 2021/22 op de bank bij Almere City als assistent-trainer, nadat hij met het onder 21-elftal landskampioen was geworden. In het verleden hadden de Amsterdammers al eens een lijntje uitgegooid naar de oud-Ajacied, maar hij koos toen om bij Almere City te blijven. Ook toen PSV vorig seizoen kwam aankloppen verkoos hij de club in de Keuken Kampioen Divisie voor de eredivisie-top.

Terug op oude nest

Nu kiest Maduro wel voor de overstap naar Ajax. Na een uitmuntend seizoen met Almere City, waarin hij samen met hoofdtrainer Alex Pastoor de Almeerders voor het eerst in de historie naar de eredivisie bracht, is hij klaar voor de volgende stap.

Daarmee keert Maduro na ongeveer 15 jaar weer terug bij zijn oude club. Rond de eeuwwisseling kwam Maduro over als 14-jarige jongen van Omniworld, de voorloper van Almere City, naar de jeugdopleiding van Ajax. In het Uefa cup-duel met het Franse AJ Auxerre in het seizoen 2004/05 liet hoofdtrainer Ronald Koeman de 20-jarige Maduro debuteren.

Het volgende seizoen veroverde de middenvelder een basisplaats bij de opvolger van Koeman, Danny Blind. In totaal kwam hij tot 107 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waarin hij elf keer het net vond en vier keer een assist wist te geven. In de winterse transferperiode van het seizoen 2007/08 verruilde hij Amsterdam voor Valencia.

Steijn hoopte op komst Maduro

Tijdens de eerste persconferentie van Maurice Steijn als Ajax-trainer gaf de kersverse Ajacied al aan te hopen op de komst van Maduro als zijn assistent. Volgens Steijn weet Maduro waar Ajax voorstaat en past hij perfect in zijn technische staf. Ook gaf de oefenmeester aan dat hij Maduro al een keer naar Sparta wilde halen en dus hoopte dat het nu wel ging lukken.

Directeur voetbalzaken Sven Mislintat zegt blij te zijn dat de club nu alle trainersposities voor het eerste elftal ingevuld heeft. “De specifieke kwaliteiten van Hedwiges passen precies in het plaatje dat wij voor ogen hadden om onze trainersstaf te completeren.”

Op het moment is de nieuwe assistent-trainer van de Amsterdammers ook nog analist bij espn, de rechtenhouders van de eredivisie. Het is nog niet duidelijk of hij naast zijn nieuwe rol bij Ajax ook blijft aanschuiven als analist. Eerder gaf Maduro wel aan dat als hij stappen zou maken in de trainerswereld hij zou stoppen bij espn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *