Hedwiges Maduro keert terug naar Ajax als assistent-trainer

ajax

Hedwiges Maduro is aangesteld als de nieuwe assistent-trainer van Maurice Steijn bij Ajax. De 38-jarige oud-Ajacied heeft een contract van drie jaar getekend en keert daarmee terug naar de club waar hij zijn professionele spelersdebuut maakte. Maduro was sinds het seizoen 2021/22 assistent-trainer bij Almere City, nadat hij met het onder 21-elftal landskampioen was geworden.

Terug op oude nest

Na een succesvol seizoen met Almere City, waarin hij samen met hoofdtrainer Alex Pastoor de club voor het eerst in de historie naar de eredivisie bracht, is Maduro klaar voor de volgende stap. Hij keert na ongeveer 15 jaar terug bij zijn oude club, waar hij in het seizoen 2004/05 zijn debuut maakte onder hoofdtrainer Ronald Koeman. In totaal speelde hij 107 wedstrijden voor Ajax, voordat hij in 2007/08 de overstap maakte naar Valencia.

Steijn hoopte op komst Maduro

Tijdens zijn eerste persconferentie als Ajax-trainer gaf Maurice Steijn al aan te hopen op de komst van Maduro als zijn assistent. Volgens Steijn weet Maduro waar Ajax voor staat en past hij perfect in zijn technische staf. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat is ook blij met de aanstelling van Maduro en stelt dat zijn kwaliteiten precies passen in het plaatje dat de club voor ogen had om de trainersstaf te completeren.

Toekomst als analist onzeker

Maduro is momenteel ook nog analist bij espn, de rechtenhouder van de eredivisie. Het is nog niet duidelijk of hij naast zijn nieuwe rol bij Ajax ook blijft aanschuiven als analist. Eerder gaf Maduro wel aan dat als hij stappen zou maken in de trainerswereld, hij zou stoppen bij espn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *