John Heitinga verlaat Ajax na ontbinding contract

Voormalig Ajax-trainer John Heitinga vertrekt bij de club na het ontbinden van zijn nog lopende arbeidsovereenkomst. Heitinga had oorspronkelijk een contract tot en met eind juni 2025, maar vertrekt per 1 juli 2023. Volgens Ajax is de beslissing om het contract te ontbinden gezamenlijk gemaakt.

Carrière elders voortzetten

Ajax laat weten de clubleiding zeer erkentelijk te zijn voor Heitinga’s inzet en hoopt dat hij zijn carrière elders een passend vervolg kan geven. De club wenst hem daarbij veel succes. Eerder deze maand werd al duidelijk dat Heitinga zijn functie als hoofdtrainer moest neerleggen. Technisch directeur Sven Mislintat gaf toen aan dat de resultaten met Heitinga onvoldoende waren en dat hij de grote wedstrijden niet had gewonnen.

Heitinga’s tijd bij Ajax

John Heitinga doorliep als speler de jeugdopleiding van Ajax en speelde zeven seizoenen voor de hoofdmacht, voordat hij via Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC in 2015 terugkeerde naar Amsterdam. Na zijn voetbalpensioen in 2016 bekleedde de oud-international verschillende trainersfuncties binnen de jeugdopleiding van Ajax.

In mei nam Heitinga het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder, maar kon de achterstand op Feyenoord en PSV niet meer ongedaan maken. Onder zijn leiding haalde Ajax nog wel de bekerfinale tegen PSV, maar ook die werd verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *