Benjamin Tahirović maakt overstap van AS Roma naar Ajax

De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft een nieuwe aanwinst binnengehaald: Benjamin Tahirović. De middenvelder, die momenteel nog onder contract staat bij AS Roma, zal binnenkort de overstap maken naar de Eredivisie. Beide clubs hebben overeenstemming bereikt over de transfer van de talentvolle speler.

Groot talent met sterke mentaliteit

Volgens Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax, is Tahirović een sterke en balvaste middenvelder met een groot talent en een geweldige mentaliteit. “We zijn ervan overtuigd dat Benjamin een waardevolle toevoeging zal zijn aan ons team en dat hij zich verder zal ontwikkelen bij Ajax”, aldus Mislintat. Binnen enkele dagen wordt Tahirović in Amsterdam verwacht voor de medische keuring en het afronden van de contractuele zaken.

Zweedse roots en ervaring bij AS Roma

Benjamin Tahirović werd op 3 maart 2003 geboren in Spånga, een buitenwijk van Stockholm, Zweden. Hij begon zijn voetbalcarrière bij de Zweedse club Vasalunds IF, waar hij al snel opviel door zijn talent en doorzettingsvermogen. In 2021 maakte hij de overstap naar AS Roma, waar hij verder kon groeien als voetballer. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging bij Ajax, waar hij zijn kwaliteiten verder kan ontwikkelen en een bijdrage kan leveren aan het succes van de club.

Versterking voor Ajax

Met de komst van Tahirović hoopt Ajax het middenveld verder te versterken en de concurrentie binnen het team aan te scherpen. De jonge speler zal ongetwijfeld zijn best doen om zich in de basiself te knokken en een belangrijke rol te spelen in de ambities van de Amsterdamse club. Zowel Ajax als Tahirović kijken uit naar een succesvolle samenwerking en hopen samen mooie resultaten te behalen in de Eredivisie en op het Europese toneel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *