Europese topclubs azen op Ajax-spelers Timber en Álvarez

Hoewel de transferperiode pas op 1 juli officieel begint, zijn er al veel geruchten rondom Ajax. De club heeft al twee nieuwe spelers gepresenteerd en nu hebben Europese topclubs interesse in Jurriën Timber en Edson Álvarez.

Arsenal biedt op Timber

De strijd om de handtekening van Jurriën Timber lijkt te zijn losgebarsten. Volgens de Engelse sportwebsite The Athletic heeft Arsenal een bod van 30 miljoen Britse pond (ongeveer 35 miljoen euro) uitgebracht op de 22-jarige verdediger. Ajax hoopt echter op een bedrag van rond de 58 miljoen euro. Timber zou op hoofdlijnen al een akkoord hebben bereikt met Arsenal.

Naast Arsenal heeft ook Bayern München interesse in Timber. De Duitse recordkampioen wil hem graag herenigen met oud-ploeggenoten Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Volgens Eredivisie-rechtenhouder ESPN heeft Bayern veel interesse in Timber, maar is er nog geen officieel bod uitgebracht.

Timber speelde tot nu toe 121 wedstrijden voor Ajax, waarin hij zes doelpunten maakte en vier assists gaf. Hij debuteerde op 7 maart 2020 tegen sc Heerenveen en wist snel een vaste basisplaats te veroveren.

Álvarez mogelijk naar Borussia Dortmund

Ook middenvelder Edson Álvarez lijkt op weg naar de uitgang bij Ajax. Borussia Dortmund volgde de Mexicaan het afgelopen seizoen al op de voet en hoopt hem nu naar de club te halen. De Duitse sportkrant Bild meldt dat Dortmund een bod van ruim 30 miljoen euro heeft uitgebracht en dat Álvarez, net als Timber, al een persoonlijk akkoord heeft bereikt met de club.

Álvarez kwam in de zomer van 2019 naar Ajax, dat zo’n 15 miljoen euro betaalde aan het Mexicaanse Ámerica. De Mexicaanse international speelde tot nu toe 147 wedstrijden voor Ajax, waarin hij dertien keer scoorde en zes assists gaf. Hij ontving 35 gele kaarten en twee rode kaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *