Jurriën Timber op weg naar Arsenal

Jurriën-Timber

Volgens transferjournalisten Fabrizio Romano en Florian Plettenberg zal Arsenal binnenkort een tweede bod uitbrengen op Jurriën Timber. Volgens Plettenberg hangt alles af van dit tweede bod en is er mogelijk een akkoord met Ajax voor een transfersom van 40 à 45 miljoen euro, plus bonussen.

Het eerste bod van Arsenal bedroeg ongeveer 35 miljoen euro, terwijl Ajax naar verluidt inzet op 60 miljoen euro. Hoewel deze vraagprijs onrealistisch lijkt, zal Arsenal in ieder geval hun eerste bod verbeteren. Bayern München heeft ook interesse, maar Arsenal lijkt de enige club die concrete stappen heeft gezet.

Volgens eerdere berichtgeving van De Telegraaf zullen de persoonlijke voorwaarden ‘geen probleem’ vormen. Arsenal heeft een contract van vier of vijf jaar in gedachten voor Timber, waarbij hun voorkeur uitgaat naar een verbintenis tot medio 2028.

Timber en zijn zaakwaarnemer Christopher Coffie van Forza Sports Group zouden ‘op hoofdlijnen’ akkoord zijn met beide voorstellen. Het is nu dus afwachten op een overeenkomst tussen Ajax en Arsenal.