Ajax gestart met voorbereiding

Davy-Klaassen

Ajax is officieel gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportpark de Toekomst heeft een beperkte selectie van spelers zich gemeld, waar donderdag en vrijdag de bekende medische tests op het programma staan.

De Ajacieden kwamen één voor één binnen op het trainingscomplex van de club. Onder andere Branco van den Boomen is te zien op de foto’s die Ajax heeft vrijgegeven. “Na een controle bij de dokter werden de spelers getest op aspecten als kracht, uithoudingsvermogen en snelheid”, valt te lezen. “Gekleed in het nieuwe trainingspak werkten de spelers hard.”

Naast nieuweling Van den Boomen zijn er ook enkele spelers teruggekeerd na een huurperiode. Jay Gorter, Anass Salah-Eddine en Kik Pierie zijn (voorlopig) weer te bewonderen op Sportpark de Toekomst, dat voor hen al bekend terrein is. De internationale spelers sluiten zich op een later tijdstip aan bij de Ajax-selectie en zullen dus afwezig zijn tijdens de eerste training op zaterdag, onder leiding van Maurice Steijn.

Bovendien is te zien dat spelers zoals Davy Klaassen, Owen Wijndal, Mika Godts en Van den Boomen interviews afleggen, dus de Ajax-spelers zullen binnenkort weer te horen zijn voor de Ajax-fans. Overigens is Ahmetcan Kaplan, die tijdens zijn debuutseizoen bij Ajax veel blessureleed heeft gehad, ook weer met een lach te zien op De Toekomst.

Oefenwedstrijden van Ajax

Na de medische tests en de eerste training van Ajax op zaterdag kan er langzaam maar zeker worden toegewerkt naar de eerste vriendschappelijke wedstrijden van de voorbereiding. Op 18 juli staat de eerste wedstrijd gepland, waarin Ajax het opneemt tegen Shakhtar Donetsk, net zoals vorig seizoen tijdens de voorbereiding. Later zullen er nog wedstrijden volgen tegen RSC Anderlecht, FC Augsburg en Borussia Dortmund als oefentegenstanders.