Ajax begint voorbereiding op nieuw seizoen met traditionele bosloop

ajax

De voorbereiding op het nieuwe seizoen is voor Ajax altijd een serieuze aangelegenheid. Een belangrijk onderdeel daarvan is de traditionele bosloop, die dit jaar plaatsvond in het Amsterdamse Bos. Naast de spelers waren ook de nieuwe leden van de technische staf aanwezig, waaronder trainer Maurice Steijn en zijn assistenten Hedwiges Maduro en Said Bakkati. Terwijl de spelers zich in het zweet werkten, hield de staf een kritisch oogje in het zeil.

Een van de nieuwe aanwinsten, Branco van der Boomen, moest flink aan de bak tijdens de bosloop. Hij moest de kilometers heuvel op en af trotseren. Daarnaast waren er ook een aantal bekende gezichten aanwezig die vorig seizoen verhuurd waren, zoals Kik Pierie en Max de Waal. Zij krijgen de kans om zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen opnieuw te bewijzen.

De spelers van Ajax moesten tijdens de bosloop een rondje door het Amsterdamse Bos rennen om te testen of ze na de vakantie nog in goede conditie waren. In totaal moesten ze het rondje drie keer afleggen. De groep met onder andere Steven Berghuis en Davy Klaassen was het snelst en voltooide de eerste ronde in 7 minuten en 24 seconden.

Echter, niet alle spelers hadden het geluk om de juiste route te volgen. Jorrel Hato en Owen Wijndal raakten tijdens het eerste rondje namelijk de weg kwijt. Ze misten een afslag en liepen daardoor vele extra kilometers. Wijndal gaf aan dat ze eerst de lintjes volgden, maar op een gegeven moment bij borden terechtkwamen en de weg kwijtraakten.

De bosloop in het Amsterdamse Bos is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor Ajax. Het is een manier om de spelers te testen en te zien of ze fit genoeg zijn voor de uitdagingen die komen gaan. Daarnaast biedt het de nieuwe spelers en stafleden de mogelijkheid om zich te integreren in de groep en kennis te maken met de Ajax-cultuur. Al met al was het een geslaagde en uitdagende start van het nieuwe seizoen voor Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *