Bayern München neemt afscheid van Blind

Daley-Blind

Bayern München heeft vrijdagmiddag het vertrek van Daley Blind bevestigd via twitter.

Na een teleurstellende eerste seizoenshelft en een mindere verstandhouding met toenmalig trainer Alfred Schreuder kwam Ajax op 27 december 2022 met de aankondiging van het vertrek van Daley Blind. Het contract van de ervaren verdediger bij Ajax werd in januari ontbonden, waarna Blind de transfervrije overstap naar Bayern München maakte.

De 33-jarige Amsterdammer kwam op voorspraak van Julian Nagelsmann naar de Allianz Arena, maar een paar maanden later werd de Duitse oefenmeester al ontslagen en opgevolgd door Thomas Tuchel

Seizoen Blind

Daley Blind zal ongetwijfeld meer verwacht hebben, van zijn halve seizoen in dienst van München. De 101-voudig Oranje international zat steevast bij de selectie, maar slechts vier keer mocht hij minuten maken in de Bundesliga. Enkel in de uit-wedstrjd tegen Borussia Mönchengladbach (3-2 nederlaag) was er een basisplaats weggelegd voor de oud-Ajacied. In totaal heeft Blind, 157 minuten gespeeld voor de Duitse kampioen.

Blind is dus op dit moment transfervrij, we zijn benieuwd welke club de ervaren voetballer een aanbod doet.