Davy Klaassen verlaat mogelijk Ajax

klaassen

Volgens Telegraaf-verslaggever Mike Verweij zou Davy Klaassen deze zomer mogelijk Ajax kunnen verlaten. Verweij denkt dat de dertigjarige middenvelder tot die beslissing zal komen als hij komend seizoen opnieuw op de bank dreigt te belanden.

“In de voetbalpodcast van de krant zegt Verweij: “Davy Klaassen gaat mogelijk weg. Ik denk dat hij aan het overwegen is wat hij moet doen.” Hij beseft dat zijn speeltijd waarschijnlijk sterk beperkt zal worden. Hij heeft het afgelopen seizoen al veel minder gespeeld dan hij had gewild.”

“Ik denk dat hij de voorbereiding wil afwachten en gesprekken met Maurice Steijn wil voeren. Maar als hij tot de conclusie komt dat hij net zo weinig zal spelen als afgelopen seizoen…” Het is de vraag of Ajax graag ziet dat dit ervaren clubicoon vertrekt, want hij heeft nog een contract tot medio 2024. “Hij is een jongen met passie, en als ik Ajax was, zou ik hem ook niet gemakkelijk laten gaan.”

Verweij gaat er ook van uit dat Edson Álvarez nog steeds zal vertrekken, ondanks dat de transfer naar Borussia Dortmund van de baan is. “Dit is geen goed nieuws voor Maurice Steijn en Sven Mislintat. Steijn wil het liefst geen spelers kwijtraken. Maar als er spelers gaan, dan liever vandaag dan morgen. Dan weet je wat je kunt uitgeven. Ik denk dat ze zich een beetje rijk hebben gerekend met het geld van Borussia Dortmund.”

Ten slotte lijkt Jurriën Timber binnenkort verkocht te worden. Wat betreft Mohammed Kudus is er nog geen nieuws, weet Verweij.