Ajax heeft Eduard Spertsyan bijna binnen

Eduard-Spertsyan

Ajax is naar verluidt dicht bij het aantrekken van Eduard Spertsyan, ondanks de hoge vraagprijs van Krasnodar. Volgens de Armeense sportjournalist Samvel Sukiasyan bevinden de onderhandelingen tussen FK Krasnodar en de Amsterdamse club zich in de afrondende fase. De exacte transfersom die Ajax zal betalen voor Spertsyan, wiens contract in Rusland loopt tot medio 2026, is nog niet bekend.

Eerdere berichtgeving uit Rusland suggereerde dat Spertsyan en Ajax het eens waren over een overstap, maar de Armeense international ontkende dit in een interview, waarin hij zei: “Een transfer naar Ajax? Ik weet van niets.” Sportjournalist Sukiasyan, die beweert Spertsyan persoonlijk te kennen, beweert echter dat de transfer van de middenvelder bijna rond is.

Volgens Russische media vroeg FK Krasnodar aanvankelijk een basisbedrag van twaalf miljoen euro, met mogelijk nog enkele bonussen. De exacte inhoud van deze bonussen is nog niet bekend. Ajax ziet in Spertsyan een waardevolle versterking en zou bereid zijn ver te gaan om de zeventienvoudig international binnen te halen.

Ajax hoopt Spertsyan aan te trekken als hun derde zomeraanwinst. Eerder werden Branco van den Boomen (transfervrij van Toulouse) en Benjamin Tahirovic (voor 7,5 miljoen euro van AS Roma) al verwelkomd door de club. Ajax moet echter ook rekening houden met het mogelijke vertrek van enkele sterkhouders, waaronder Jurriën Timber, die dicht bij een transfer naar Arsenal staat, Edson Álvarez, die ook een vertrek overweegt, en Mohamed Kudus, die interesse heeft gewekt uit Engeland.

Spertsyan, die dit seizoen betrokken was bij 28 doelpunten, heeft een verwachte transferwaarde (xTV) van 9,5 miljoen euro en is daarmee de meest waardevolle Armeense voetballer. Bovendien behoort hij tot de tien meest waardevolle spelers in de Russische Premier League. Naast de concrete interesse van Ajax werd Spertsyan ook gevolgd door Olympique Marseille.