Vertrek van Calvin Bassey bij Ajax dichtbij

Calvin-Bassey

Calvin Bassey nadert mogelijk een vertrek bij Ajax, aangezien Brighton & Hove Albion interesse toont. Volgens transferjournalist Fabrizio Romano staat de verdediger ‘op de radar’ van de Premier League-club. Calciomercato meldt dat er al stevige onderhandelingen gaande zijn en dat Brighton hoopt de transfer ‘binnen enkele uren’ af te ronden.

Volgens het Italiaanse voetbalmedium bedraagt de transfersom tussen de 15 en 20 miljoen euro. Hierdoor zou Ajax verlies lijden op de Nigeriaanse verdediger, aangezien hij een jaar geleden voor 23 miljoen euro werd overgenomen van Rangers FC. Het bedrag kon oplopen tot 26,5 miljoen euro door variabelen, maar het is niet duidelijk of dit ook daadwerkelijk het geval is.

Bassey is niet de enige speler van Ajax die mogelijk naar Brighton kan overstappen. The Seagulls hebben ook interesse in Mohammed Kudus. Romano meldt echter dat er geen ontwikkelingen zijn rondom de Ghanees. Hoewel hij op de lijst staat, is er nog geen sprake van een naderend akkoord.