Het contract van Kylian Mbappé bij PSG: een kijkje achter de schermen

De transfersoap rondom Kylian Mbappé lijkt nog lang niet ten einde te zijn. De Franse superster heeft namelijk een optie in zijn contract bij Paris Saint-Germain (PSG) die de club voor een moeilijke keuze kan stellen. Maar hoe ziet dat contract er eigenlijk uit?

De duur van het contract

Kylian Mbappé tekende in 2017 een contract bij PSG, dat hem tot de zomer van 2022 aan de club bindt. Dit betekent dat hij nog één seizoen onder contract staat bij de Parijzenaren. Echter, het contract bevat een optie die Mbappé in staat stelt om zijn verblijf bij PSG met één jaar te verlengen. Dit zou betekenen dat zijn contract tot de zomer van 2023 loopt.

De financiële aspecten

Het contract van Mbappé bij PSG is niet alleen op sportief vlak interessant, maar ook financieel gezien. Volgens verschillende bronnen verdient de Franse aanvaller maar liefst €20 miljoen per jaar bij de club. Daarnaast zijn er bonussen opgenomen in het contract, die kunnen oplopen tot €5 miljoen per seizoen. Dit maakt Mbappé een van de best betaalde voetballers ter wereld.

De optie voor een transfer

De meest opvallende clausule in het contract van Mbappé is de optie voor een transfer. Volgens deze clausule kan de 22-jarige aanvaller aan het einde van elk seizoen beslissen of hij zijn contract met één jaar wil verlengen of dat hij de club wil verlaten. Dit geeft Mbappé de vrijheid om zijn toekomst zelf te bepalen en zorgt ervoor dat PSG elk jaar opnieuw voor een moeilijke keuze komt te staan.

De interesse van andere clubs

De optie in het contract van Mbappé heeft de interesse gewekt van verschillende topclubs in Europa. Clubs als Real Madrid, Liverpool en Manchester City worden regelmatig genoemd als mogelijke bestemmingen voor de Franse sterspeler. Deze clubs zouden maar al te graag gebruik willen maken van de onzekerheid rondom zijn contract en hem naar hun eigen team willen halen.

De toekomst van Mbappé

Wat de toekomst brengt voor Kylian Mbappé blijft voorlopig nog onduidelijk. De Franse aanvaller heeft de wereld aan zijn voeten liggen en kan vrijwel elke club kiezen waar hij naartoe wil. PSG zal er alles aan doen om hem te behouden, maar het is de vraag of ze kunnen opboksen tegen de interesse van andere topclubs. Hoe dan ook, de transfersoap rondom Mbappé lijkt nog lang niet ten einde te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *