Nederlandse voetballers die furore maakten bij AC Milan

De onderhandelingen tussen AZ en AC Milan over de transfer van Tijjani Reijnders zijn in volle gang. De middenvelder heeft zijn zinnen gezet op een overstap naar Noord-Italië. Als Reijnders deze transfer maakt, zal hij zich voegen bij een indrukwekkend rijtje Nederlandse voetballers die in het verleden furore hebben gemaakt bij AC Milan. In dit artikel zullen we een overzicht geven van enkele van deze spelers.

Marco van Basten

Een van de meest iconische Nederlandse voetballers aller tijden, Marco van Basten, maakte de overstap naar AC Milan in 1987. Hij speelde acht seizoenen voor de club en won talloze prijzen, waaronder drie keer de Ballon d’Or. Van Basten wordt nog steeds beschouwd als een van de beste spitsen ooit en zijn tijd bij AC Milan wordt gezien als het hoogtepunt van zijn carrière.

Ruud Gullit

Een andere legendarische Nederlandse voetballer die zijn stempel drukte bij AC Milan is Ruud Gullit. Hij maakte de overstap naar de club in 1987, samen met Van Basten. Gullit speelde vijf seizoenen voor AC Milan en won onder andere drie keer de Serie A en twee keer de Europese Cup I. Hij werd ook bekroond met de Ballon d’Or in 1987.

Frank Rijkaard

Frank Rijkaard, een van de beste Nederlandse middenvelders aller tijden, maakte ook deel uit van het succesvolle AC Milan-team in de jaren ’80 en ’90. Hij speelde zes seizoenen voor de club en won onder andere twee keer de Europese Cup I en drie keer de Serie A. Rijkaard stond bekend om zijn technische vaardigheden en leiderschap op het veld.

Clarence Seedorf

Een andere Nederlandse voetballer die zijn stempel drukte bij AC Milan is Clarence Seedorf. Hij speelde maar liefst tien seizoenen voor de club en won onder andere vier keer de Serie A en twee keer de UEFA Champions League. Seedorf wordt beschouwd als een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers aller tijden en zijn tijd bij AC Milan was een belangrijk onderdeel van zijn carrière.

Andere Nederlandse spelers

Naast deze iconische spelers hebben ook andere Nederlandse voetballers bij AC Milan gespeeld, zij het met minder succes. Denk bijvoorbeeld aan spelers als Urby Emanuelson, Nigel de Jong en Bryan Roy. Hoewel zij niet dezelfde impact hadden als de eerder genoemde spelers, hebben ze nog steeds bijgedragen aan de Nederlandse aanwezigheid bij AC Milan.

Als Tijjani Reijnders de overstap maakt naar AC Milan, zal hij zich voegen bij een indrukwekkend rijtje Nederlandse voetballers die furore hebben gemaakt bij de club. Het is een kans voor Reijnders om zijn talent verder te ontwikkelen en zijn naam toe te voegen aan de rijke geschiedenis van Nederlandse spelers bij AC Milan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *