Edwin van der Sar herstelt op intensive care na hersenbloeding

Edwin van der Sar, voormalig algemeen directeur van Ajax, blijft voorlopig nog op de intensive care liggen na een hersenbloeding tijdens zijn vakantie in Kroatië. Hoewel zijn situatie stabiel is, maakt de club zich zorgen.

Van der Sar werd met spoed per helikopter naar het ziekenhuis gebracht en ligt sinds gisteren op de intensive care. Zijn familie is diep geraakt door de vele steunberichten die zij hebben ontvangen. Steunbetuigingen vanuit de hele voetbalwereld stromen binnen voor de oud-doelman en algemeen directeur van Ajax.

In mei kondigde Van der Sar aan dat hij na elf jaar in de directie zijn taken neerlegde bij de club. Hij gaf aan behoefte te hebben aan afstand, rust en nieuwe uitdagingen. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger zal worden. Ajax verwacht na 1 augustus spoedig de nieuwe samenstelling van de directie bekend te kunnen maken. De club heeft de voorkeur voor iemand met een Ajax-achtergrond.

De situatie van Van der Sar roept vragen op over de gezondheid van oud-profvoetballers na hun carrière. Het is bekend dat voormalige spelers een verhoogd risico hebben op bepaalde gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten. Dit incident benadrukt het belang van regelmatige medische controles en bewustwording van de risico’s.

Daarnaast is het ook een herinnering aan het feit dat iedereen, ongeacht leeftijd of status, getroffen kan worden door gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om alert te zijn op de signalen die ons lichaam geeft en om direct medische hulp in te schakelen bij vermoedelijke symptomen.

We wensen Edwin van der Sar een spoedig herstel toe en hopen dat hij snel weer op de been is. Zijn bijdrage aan het Nederlandse voetbal en Ajax zal altijd herinnerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *