Edwin van der Sar herstellende na hersenbloeding

ajax

Voormalig algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, ligt momenteel op de intensive care nadat hij tijdens zijn vakantie werd getroffen door een hersenbloeding. Gelukkig is hij buiten levensgevaar, zo laat Ajax namens zijn familie weten.

Van der Sar bevond zich in Kroatië toen hij plotseling de hersenbloeding kreeg. Hij werd per helikopter naar een ziekenhuis gebracht en verblijft sinds vorige week op de intensive care. “Elke keer als we hem bezoeken, is hij aanspreekbaar. We moeten geduldig afwachten hoe zijn situatie zich zal ontwikkelen”, aldus de familie van Van der Sar.

Na het nieuws over de hersenbloeding van de voormalige doelman van Ajax en Manchester United, ontving hij veel steun uit de voetbalwereld. Tijdens de eerste oefenwedstrijd van Ajax toonden de spelers hun steun voor Van der Sar. Zijn familie heeft al eerder laten weten diep geraakt te zijn door de vele berichten.

Afscheid als algemeen directeur

In mei kondigde Van der Sar aan dat hij na elf jaar in de directie zijn taken bij Ajax neerlegde. Hij gaf aan behoefte te hebben aan afstand, rust en de mogelijkheid om andere dingen te gaan doen. Het is nog niet bekend wie zijn opvolger zal worden. Ajax verwacht na 1 augustus spoedig de nieuwe samenstelling van de directie bekend te kunnen maken. De club geeft de voorkeur aan iemand met een Ajax-achtergrond.

De voetbalwereld hoopt op een spoedig herstel van Edwin van der Sar en blijft hem steunen tijdens zijn herstelproces. Zijn bijdrage aan het voetbal, zowel als speler en als directeur, wordt zeer gewaardeerd en zijn afwezigheid zal zeker gevoeld worden. We wensen hem en zijn familie veel kracht en moed toe in deze moeilijke tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *