Ajax en aanvoerder Dusan Tadic naderen mogelijk einde tijdperk

tadic

Volgens bronnen van Voetbal International lijkt Ajax afscheid te gaan nemen van hun aanvoerder Dusan Tadic. De 34-jarige Serviër is momenteel in gesprek met de clubleiding over een mogelijke contractontbinding. Als dit doorgaat, zou dit het einde betekenen van het tijdperk-Tadic in Amsterdam.

Tadic kwam in de zomer van 2018 naar Ajax en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld in het succes van de club. Hij was een van de sleutelspelers in het team dat in het seizoen 2018/2019 de halve finale van de UEFA Champions League bereikte en uiteindelijk de landstitel won. Tadic werd ook uitgeroepen tot de Eredivisie Speler van het Jaar in dat seizoen.

De Servische international heeft sinds zijn komst naar Ajax indrukwekkende statistieken laten zien. Hij heeft in totaal 76 doelpunten gescoord en 45 assists gegeven in 130 wedstrijden voor de club. Zijn technische vaardigheden, doelgerichtheid en leiderschap hebben hem geliefd gemaakt bij de fans en zijn medespelers.

Hoewel Tadic nog steeds een belangrijke speler is voor Ajax, lijkt de clubleiding te overwegen om afscheid van hem te nemen. Er zijn verschillende factoren die hierbij een rol kunnen spelen. Ten eerste is Tadic op dit moment 34 jaar oud, wat betekent dat hij aan het einde van zijn carrière komt. Ajax zou kunnen besluiten om te investeren in jongere spelers om zo de toekomst van het team veilig te stellen.

Bovendien zou een contractontbinding met Tadic de club financiële voordelen kunnen opleveren. Het salaris van de aanvoerder is naar verluidt een van de hoogste binnen de selectie van Ajax. Door zijn contract te ontbinden, zou de club ruimte kunnen maken op de loonlijst en mogelijk nieuwe spelers kunnen aantrekken.

Hoewel het nog niet officieel is bevestigd dat Tadic daadwerkelijk vertrekt bij Ajax, zullen veel fans teleurgesteld zijn als dit het geval is. Tadic heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten tijdens zijn tijd bij de club en wordt beschouwd als een van de beste spelers die ooit het Ajax-shirt hebben gedragen.

Als Tadic inderdaad vertrekt, zal Ajax op zoek moeten naar een geschikte vervanger voor de aanvoerdersrol. Het zal een uitdaging zijn om iemand te vinden die zowel op het veld als buiten het veld dezelfde impact kan hebben als Tadic. Maar zoals altijd zal Ajax vastbesloten zijn om te blijven strijden voor succes, ongeacht wie er aanvoerder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *